Cumartesi, Mayıs 29, 2010

Kariyer Günleri - 2 Gerçekleştirildi


Topluluğumuz son etkinliği olan "Kariyer Günleri-2"yi gerçekleştirdi. Şule DEMİR'in açılış konuşmasıyla başlayan konferansımız Doç.Dr.Kudret Bülbül hocamızın oturumu yönetmek üzere kürsüye gelmesiyle devam etti.

Kaymakamlık Mesleğinin tanıtıldığı konferansımızda mesleği tanıtmak üzere meslekte tecrübeli olan İçişleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce ve Aralık 2009'da görevine başlamış olan Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal bizlere mesleğin detaylarını ve hazırlık aşamalarını aktardılar.

Konuklarımız Kaymakamlık mesleğini kariyer mesleği ve insanlara hizmet edebilme mesleği olarak tanımladılar. Hem kaymakam olduğu dönemde hem de şimdi işini severek yaptığından bahseden İçişleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce; KPSS ve sonrasındaki sözlü sınavı geçtikten sonraki aşamalardan bahsetti.
Bu aşamaları geçen kişiler; İlk olarak 3 yıl kaymakamlık stajı gerçekleştiriliyor ve bir kaymakamın yanında staj yapılıyor. 3 aylık dil kursu için yurt dışında eğitim imkanı sağlanıyor. Bu aşamadan sonra yurt dışı dönüşünde boş bir kaymakamlıkta kaymakam vekili olarak görevlendiriliyor.Çeşitli eğitimlerden sonra 5.Sınıf herhangi bir ilçeye atanıyor.

Meslekte 16 yıl gibi önemli bir tecrübesi olan Muhterem İnce 2 kere "Yılın Kaymakamı" seçilmiştir ve bu unvana 2 kez sahip olan tek kaymakam olma becerisine hala sahiptir. Bu başarısını işteki samimiyetine bağlayan İnce; insanların sizleri "bizden ama farklı" olarak tanımlaması gerektiğinden bahsederek bunun konuşma dili,beden dili ve gönül diliyle sağlanabileceğini kaydetti.

İdealist bir kişiliği olduğundan bahseden Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal, bu mesleği çok istediğini ve bunun için de gerekli çalışmaları yaparak nasıl elde ettiğini aktardı. Yoğun bir çalışma temposu olması gerekliliğinden bahseden Köksal; KPSS'de herkesin eşit olduğundan ve üniversite farketmediğinden bahsetti. Kırıkkale Üniversitesi mezunu olan Köksal; mesleğe Aralık 2009'da başlamış biri olarak çalışma aşamalarını detaylarıyla aktardı.

Konuklarımızın aktarımlarından sonra öğrencilerin merak edilen sorularına geçildi.
Öğrencilerin genel olarak dikkat çektikleri nokta; köklü üniversitelerin dışındaki öğrencilerin kaymakamlığı kazanamayacağı yönünde bir algı olduğunu bunun ne derece doğru olduğuydu.
Konuklarımız,bunu kesinlikle kabul etmeyerek herkesin eşit koşullarda KPSS'ye girdikten sonra yine eşit koşullarda sözlü sınava girdiğinden bahsederek konuya açıklık getirdiler.
Ayrıca Kırıkkale Üniversitesi mezunu olan Mutlu Köksal bunun için kendisini örnek gösterdi.
Konferans sonunda Dekan Hocamız Prof.Dr. Mustafa Acar ve Bölüm Başkanımız Doç.Dr.Kudret Bülbül konuklarımıza plaketlerini sundular.



Konuklarımızla olan sohbetimiz kokteylde de devam etti ve daha detaylı sorularımızı da orada sorarak meslek hakkında önemli detaylar elde ettik.


Topluluk olarak yıl boyu çeşitli etkinliklerle sizlere kültürel,bilimsel ve sosyal anlamda katkı sağlamayı amaçladık ve bunu da yeterli biçimde yerine getirdiğimize inanıyoruz.

Bahar Şenlikleri'ne rağmen salonumuzu dolduran tüm "Kaymakam Adaylarına" teşekkür ediyoruz.

2009-2010 Öğretim yılı sonlanırken sizlere iyi bir final dönemi ve tatil dönemi diliyoruz.

Önümüzdeki sene daha fazla etkinlikte umuyoruz ki birlikte olacağız.

Notlar için: Büşra Yılmaz ve Erol Teker'e teşekkürler.

Hiç yorum yok: