Cuma, Ocak 01, 2010

Kariyer Günleri'mizin İlkini Gerçekleştirdik


Sayıştay Denetçisi Ahmet Taner ve Sayıştay Uzman Denetçisi Fikret Çöker'in katılımıyla Kariyer Günleri'mizin ilkini gerçekleştirdik.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Ömer Saygılı'nın açılış konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısı, Danışman Hocamız ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr.Kudret Bülbül'ün kürsüye gelmesiyle devam etti. Bülbül, konuşmasında Kariyer Günleri'nin önemine vurgu yaptı ve etkinliklerimizin devam edeceği bilgisini verdi.

Daha sonra Sayıştay Uzman Denetçisi Fikret Çöker kürsüye davet edildi. Uzman Denetçi Çöker, Sayıştay'ı tanıtarak sözlerine başladı.Konuşmasında genel olarak Sayıştay hakkında bilgi veren Fikret Çöker, Sayıştay'ın 1862'de Osmanlı Döneminde kurulan köklü bir kuruluş olduğundan bahsetti ve tüm kamu kurum ve kuruluşların gelir denetimini yaptığını söyledi.

Kariyer Günleri, Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Sayıştay Denetçisi Ahmet Taner'in bilgi ve tecrübelerini aktarmasıyla devam etti.
Öğrencilerin mezun olduktan sonra neler yapması gerektiğinden bahseden Taner, dezavantajlı gibi görülen Anadolu'daki üniversitelerin öyle görülmemesi gerektiğini kendisini de örnek göstererek vurguladı.

Çöker'e göre meslekte daha yeni olan Ahmet Taner, Sayıştay sınavından bahsederek konuşmasını tamamladı.

Katılımcı öğrencilerin merak ettikleri soruları sormasıyla devam eden toplantı, Topluluğumuzun hazırlamış olduğu kokteyl ile sürmüştür.



Sayın Ahmet Taner ve Sayın Fikret Çöker'e katılımlarından, değerli hocalaramızın topluluğumuza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok: