Cumartesi, Mayıs 29, 2010

Kariyer Günleri - 2 Gerçekleştirildi


Topluluğumuz son etkinliği olan "Kariyer Günleri-2"yi gerçekleştirdi. Şule DEMİR'in açılış konuşmasıyla başlayan konferansımız Doç.Dr.Kudret Bülbül hocamızın oturumu yönetmek üzere kürsüye gelmesiyle devam etti.

Kaymakamlık Mesleğinin tanıtıldığı konferansımızda mesleği tanıtmak üzere meslekte tecrübeli olan İçişleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce ve Aralık 2009'da görevine başlamış olan Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal bizlere mesleğin detaylarını ve hazırlık aşamalarını aktardılar.

Konuklarımız Kaymakamlık mesleğini kariyer mesleği ve insanlara hizmet edebilme mesleği olarak tanımladılar. Hem kaymakam olduğu dönemde hem de şimdi işini severek yaptığından bahseden İçişleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce; KPSS ve sonrasındaki sözlü sınavı geçtikten sonraki aşamalardan bahsetti.
Bu aşamaları geçen kişiler; İlk olarak 3 yıl kaymakamlık stajı gerçekleştiriliyor ve bir kaymakamın yanında staj yapılıyor. 3 aylık dil kursu için yurt dışında eğitim imkanı sağlanıyor. Bu aşamadan sonra yurt dışı dönüşünde boş bir kaymakamlıkta kaymakam vekili olarak görevlendiriliyor.Çeşitli eğitimlerden sonra 5.Sınıf herhangi bir ilçeye atanıyor.

Meslekte 16 yıl gibi önemli bir tecrübesi olan Muhterem İnce 2 kere "Yılın Kaymakamı" seçilmiştir ve bu unvana 2 kez sahip olan tek kaymakam olma becerisine hala sahiptir. Bu başarısını işteki samimiyetine bağlayan İnce; insanların sizleri "bizden ama farklı" olarak tanımlaması gerektiğinden bahsederek bunun konuşma dili,beden dili ve gönül diliyle sağlanabileceğini kaydetti.

İdealist bir kişiliği olduğundan bahseden Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal, bu mesleği çok istediğini ve bunun için de gerekli çalışmaları yaparak nasıl elde ettiğini aktardı. Yoğun bir çalışma temposu olması gerekliliğinden bahseden Köksal; KPSS'de herkesin eşit olduğundan ve üniversite farketmediğinden bahsetti. Kırıkkale Üniversitesi mezunu olan Köksal; mesleğe Aralık 2009'da başlamış biri olarak çalışma aşamalarını detaylarıyla aktardı.

Konuklarımızın aktarımlarından sonra öğrencilerin merak edilen sorularına geçildi.
Öğrencilerin genel olarak dikkat çektikleri nokta; köklü üniversitelerin dışındaki öğrencilerin kaymakamlığı kazanamayacağı yönünde bir algı olduğunu bunun ne derece doğru olduğuydu.
Konuklarımız,bunu kesinlikle kabul etmeyerek herkesin eşit koşullarda KPSS'ye girdikten sonra yine eşit koşullarda sözlü sınava girdiğinden bahsederek konuya açıklık getirdiler.
Ayrıca Kırıkkale Üniversitesi mezunu olan Mutlu Köksal bunun için kendisini örnek gösterdi.
Konferans sonunda Dekan Hocamız Prof.Dr. Mustafa Acar ve Bölüm Başkanımız Doç.Dr.Kudret Bülbül konuklarımıza plaketlerini sundular.



Konuklarımızla olan sohbetimiz kokteylde de devam etti ve daha detaylı sorularımızı da orada sorarak meslek hakkında önemli detaylar elde ettik.


Topluluk olarak yıl boyu çeşitli etkinliklerle sizlere kültürel,bilimsel ve sosyal anlamda katkı sağlamayı amaçladık ve bunu da yeterli biçimde yerine getirdiğimize inanıyoruz.

Bahar Şenlikleri'ne rağmen salonumuzu dolduran tüm "Kaymakam Adaylarına" teşekkür ediyoruz.

2009-2010 Öğretim yılı sonlanırken sizlere iyi bir final dönemi ve tatil dönemi diliyoruz.

Önümüzdeki sene daha fazla etkinlikte umuyoruz ki birlikte olacağız.

Notlar için: Büşra Yılmaz ve Erol Teker'e teşekkürler.

Çarşamba, Mayıs 19, 2010

Kariyer Günleri-2


(Resmi büyük görmek için üstüne tıklayınız.)


Hatırlanacağı üzere Kariyer Günleri etkinliğimizle daha önce Sayıştay Denetçiliği hakkında detaylı bilgi almıştık. (Tıkla: Kariyer Günleri 1)

Şimdi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri için önem taşıyan bir başka mesleği konuşacağız: Kaymakamlık!

İç İşleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce ve Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal kaymakamlık mesleğini tanıtacak.


"Kariyer Günleri 2 - Kaymakamlık Mesleği" 25.05.2010 Salı 15.30'da Hukuk Fakültesi-Kocatepe Salonunda gerçekleştirilecek.

Tüm öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Konuklar:
*İç İşleri Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce
*Mudurnu Kaymakamı Mutlu Köksal
-Yer: Hukuk Fakültesi/Kocatepe Salonu
-Tarih ve Saat: 25.05.2010 - 15.30

Siyaset ve Kamu Söyleşileri Gerçekleştirildi



Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yayman'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğimiz belirtildiği tarih ve saatte gerçekleşti.

Taha Okan Taniş'in açılış konuşmasıyla başlayan Söyleşi'de Topluluk Danışman hocamız ve Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Kudret Bülbül moderatör olarak yer aldı. Konuya bir ön bilgi anlamında giriş yaparak idari reform ve küresel bağlamda idari reform şekilnde tanımlanabilecek bir alanda konuşan hocamızdan sonra Hüseyin Yayman beklenen şekilde öğrenci arkadaşlarımıa konuyu anlattı. Daha sonra soru-cevap ve yorumlarla ilerleyen konferansımız bir sohbet havasında samimi bir biçimde ilerledi.

Söyleşimizin sonunda Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür'ü Prof.Dr. Ali Akyıldız, Hüseyin Yayman'a teşekkür plaketini sundu.

Öğrenci arkadaşlarımızın ilgi gösterdiği bu söyleşi Akademik İzdüşüm'de yer buldu.

Haber İçin Tıklayınız (sitede sorun olduğu için kısa bir süreliğine açılmıyor)

Cuma, Mayıs 14, 2010

Siyaset ve Kamu Söyleşileri




SİYASET VE KAMU SÖYLEŞİLERİ kapsamında "Türkiye'de İdari Reform ve Geleceği"ni konuşacağız.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Yayman'ın katılımıyla Siyaset ve Kamu Söyleşileri'nin ilkini 18 Mayıs Salı 15.30'da Hukuk Fakültesi Kocatepe Salonunda gerçekleştireceğiz.

Bu önemli konuyu dinlemek üzere herkesi bekliyoruz.

18 MAYIS 2010 HUKUK FAKÜLTESİ KOCATEPE SALONU 15.30

(Afişimiz için Deniz Özdemir'e teşekkürler)

Facebook Etkinlik

Perşembe, Mayıs 13, 2010

Basında Girişimcilik Konferansı



"TTNET’in “Geleceğini Netleştir Projesi” kapsamında düzenlediği kişisel gelişim konferanslarının bir halkasını bugün , Kırıkkale Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu ile birlikte gerçekleştirdi.Katılımın yoğun olduğu gözlenen programda, uzmanlar kendi alanlarında üniversiteli gençlere sunumlar yaptı.Günümüzde internetin önemine değinen uzmanlar,gençlere sanal sektörde girişimcilik,hafıza teknikleri,iletişim,kişisel gelişim konuları hakkında bilgiler verdi.


TTNET’le Geleceğini Netleştir Projesi, Türk ekonomisinin yakın gelecekteki karar vericileri ve liderleri olacak gençlere, bilişim ve iletişim teknolojileri sektörünü yakından tanıtmayı ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında öğrencilerle, bilişim sektöründeki son gelişmelerin yanı sıra profesyonel hayatta başarı sağlamanın püf noktaları da uzmanlar tarafından anlatılıyor."


Kaynak: Kırıkkale Haber Ajansı

Salı, Mayıs 11, 2010

MAHALLİ İDARELER MALİYESİ


Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.Sınıf Mahalli İdareler Maliyesi dersi slaytları.
Refik (Yaslıkaya) Hocamıza teşekkür ederiz.

"İndir" yazı ya da resmine tıklayarak indirebilirsiniz. Sorun oluştuğunda yorum kısmından ya da facebook'tan bize bildiriniz.

İndiremeyenler alternatif linki deneyebilirler.








Alternatif Link

Pazartesi, Mayıs 10, 2010

Mevlana Gezisi Basında

Üniversiteli Gençlerin "Mevlana" Gezisi

Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu olarak Konya'ya bir gezi düzenlediler.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN “MEVLANA” GEZİSİ

Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları Kamu Yönetimi ve Siyaset Topluluğu Konya’ya bir gezi düzenlediler.Yaklaşık kırk üniversitelinin katıldığı gezide Mevlana Müzesi,Meram bağları gibi çeşitli turistik alanlara gezi düzenlendi,günün sonunda ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Sema Gösterisi ile son buldu.Öğrenci topluluğu adına söz alan Uğur Koyuncu bu etkinlikleri klüp adına her yıl gerçekleştireceklerini söyledi.

Kırıkkale Haber Ajansı (KHA) /KONYA M. Erkan DOĞAN


Kaynak: Kırıkkale Haber Ajansı

Ayrıca aynı haber Akademik İzdüşüm Dergisi'nde de yer almıştır.
Kaynak: Akademik İzdüşüm

KONYA-MEVLANA Gezisi Gerçekleştirildi


Gezimizi gerçekleştirdik en kısa zamanda Facebook Galerisi'ne fotoğraflarımızı ekleyeceğiz. Gezimiz belirtilen program çerçevesinde ilerledi. Müthiş eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz gezimizde Arş.Gör Abdülkadir Yıldız hocamız ve Yrd.Doç.Dr.Refik Yaslıkaya hocamız bizimleydi.

Katılımcı arkadaşlar memnuniyetini bildirirken, gerek Mevlana Müzesi gerekse Konya güzelliğiyle bizlerde güzel bir yer bıraktı. Sema Gösterisi ile noktaladığımız gezimiz Kırıkkale Haber Ajansı'nda yayınlandı.

Haber İçin Tıklayınız.
Facebook Galerisi İçin Tıklayınız.

Cumartesi, Mayıs 01, 2010

KONYA-MEVLANA Gezisi



SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ TOPLULUĞU
KONYA-MEVLANA GEZİSİ


8 MAYIS GÜNÜ KIRIKKALE'DEN SAAT 6 ' DA BAŞLAYACAK OLAN GEZİMİZİN PROGRAMI

  • -Mevlana Müzesi
  • -İstiklal Harbi Şehitlik Müzesi
  • -Alaaddin Tepesi
  • -Alaaddin Camii
  • -Havzan'da Öğle Yemeği
  • -Merambağları
  • -Kültürpark
  • -Karatay ve İnce Minareli Medrese
  • -Kule Site'den Şehir Manzarası
  • -Sema Gösterisi
Şeklinde olacaktır
Hareket:

8 MAYIS 2010
*Cumhuriyet Meydanı'ndan Saat 6.00
*Yurt-Kur Saat 6.30


Ücret: 38 TL (Öğle yemeği de ücrete dahildir)

İletişim:
05066307384 Uğur Koyuncu
05054810773 Taha Okan Taniş
05385075510 Murat Buğday


FACEBOOK ETKİNLİK